Å finne relevant stoff ute i det store internettet er krevende. Man får mange resultater og må bruke tid på å luke vekk det som ikke er relevant. I tillegg er man nødt til å kryssjekke funnene opp mot andre kilder. Dette er kanskje den største feilen mange elever gjør, de antar at kilden er troverdig uten å vite om flere kilder sier det samme. Vi må hjelpe elevene til å møte stoffet de finner med kritiske øyne, men hvordan gjør vi det?
En av løsningene til Leif Harboe er at begrunnelse av kildevalg kan være en del av vurderingskriteriene som settes for oppgaven. Han foreslår også noen programmer som kan være nyttige for å lagre kildene mens man finner dem, jeg lastet ned Evernote og det ser helt greit ut. Jeg har fått en liten elefant i menylinja mi oppe til høyre og kan lage notater, ta skjermbilde av hele eller deler av skjermen og ta opp lyd. Det blir fort mange vinduer oppe i programmet så jeg er usikker på om Evernote er noe for meg. Jeg får teste det skikkelig neste gang jeg skriver oppgave.
En tommelfingerregel kan være at man må kryssjekke kildene og dokumentere det i kilde/litteraturlista. Jeg tror uansett at det viktigste er at man starter tidlig med arbeidet slik at kildekritikk og nettvett blir naturlig når man søker informasjon på nettet. Det er mange muligheter så hvordan tror dere vi kan hjelpe elevene til å bli mer kildekritiske?