søndag 23. oktober 2011

Større mål

Jeg tror det er ei utbredt oppfatning at et elevarbeid som et levert og gitt tilbakemelding på, kan gjemmes bort i ei eske på loftet. Oppgaven oppfattes som ferdig og nærmest glemt når karakteren er gitt og en er godt i gang med nye oppgaver. Jeg tror at elevene kan bli mer motiverte om de får et større mål enn å bare få oppgaven levert.

Når man bruker IKT som verktøy i arbeidsprosessen er det lettere å publisere foreløpige eller endelige resultater på nettet. En får da et større mål enn å bare bli ferdig. Arbeidene kan publisere i en skoleblogg, egne nettsider eller på nettsider skapt for deling. Filmer og bildefortellinger kan lastes opp på youtube.com og redigerte bilder kan deles på flickr.com. En kan få kommentarer fra medelever, lærere, foresatte og andre. I tillegg kan produktene være læringsressurser for andre elever.

Med internett og datamaskiner i klasserommet har vi mulighetene foran oss når det kommer til deling av elevarbeider. Da får elevene et større mål å jobbe mot, og det vil bli færre oppgaver som blir glemt og gjemt.


1 kommentar:

  1. Er det ikke underlig at så mange lærere reduserer seg selv til oppgaveadministratorer og elevenes læring til et minimum? Du burde vite/ha erfart noe annet.

    SvarSlett